Calabash Heaven & Earth Spa

Lance Aux Epines / Grenada

This project was commissioned to expand the facilities and services at the Calabash Resort, catering to an up market clientele. Situated on a gently sloped hillside overlooking picturesque Prickly Bay, the spa is a seminal point bridging the resort at the level of the beach and the private villas on the hillside. The design entailed the creation of a covered, open-air facility containing three pavilions built primary of tropical hardwood. Key design elements include a water feature at the entrance, walls constructed of 'Lumisite' polycarbonate sheets offering soft controlled light, bathroom areas containing richly coloured, dyed concrete walls, and a metal sculpture in the women's shower that emulates the natural foliage of the garden. The entire spa culminates in a spiritual place that promotes 'wellness' of the mind, body and soul.